Nieuws

De waarde van commercieel vastgoed toont voorzichtig herstel: ontwikkelingen voor een gunstig beleggingsklimaat.
Geplaatst op: 2 februari 2024
In de afgelopen periode heeft de commerciële vastgoedmarkt opmerkelijke veranderingen ondergaan die zowel beleggers als waarnemers hebben verrast. Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door een opvallende daling in de waarde van commercieel vastgoed, vooral bij de grotere panden, waar sommigen tot wel dertig procent van hun waarde verloren. Deze verandering was het gevolg van een combinatie van factoren, waaronder stijgende rentetarieven en een mismatch tussen de verwachtingen van verkopers en de bereidheid van kopers om te investeren (FD, 2023).
De reclamebelasting in Groningen
Geplaatst op: 20 oktober 2023
In de schijnwerpers van het gemeentelijk beleid in Groningen staat de voorgestelde reclamebelasting, een initiatief dat op zijn zachtst gezegd controversieel is. Het idee om reclame in de openbare ruimte te belasten heeft geleid tot een debat tussen het gemeentebestuur en verschillende politieke partijen, die op hun beurt verdeeld zijn over de kwestie (RTV Noord, 2023).
Energielabel C voor kantoren in Nederland
Geplaatst op: 28 september 2023
Per 1 januari 2023 geldt er een nieuwe eis voor kantoorgebouwen in Nederland: ze moeten minimaal een energielabel C. Tenzij ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dat zijn, leest u in dit artikel. Deze verandering maakt deel uit van de bredere inspanningen in Nederland om de CO2-uitstoot te verminderen en de doelen van het klimaatakkoord te bereiken.
In vastgoed beleggen nog steeds rendabel?
Geplaatst op: 16 augustus 2023
Hoewel recente belastingregels de manier waarop vastgoedbeleggingen worden belast hebben veranderd, blijft investeren in vastgoed een rendabele strategie. Hoewel de belastingheffing in Box 3 wordt gewijzigd en vastgoedbeleggers mogelijk hogere belastingen moeten betalen, zijn er verschillende redenen waarom vastgoedinvesteringen nog steeds aantrekkelijk en winstgevend kunnen zijn. In dit artikel zullen we enkele van deze redenen belichten en laten zien waarom vastgoed een waardevolle investering blijft, ondanks de nieuwe belastingregels.
Hoe zit het ook alweer met: Box 3
Geplaatst op: 9 augustus 2023
De komende tijd leggen we de loep op beleggen in de vastgoedmarkt en daarom beginnen we bij het begin: Box 3. Al enige tijd heeft de Box 3-belasting, ook bekend als de vermogensrendementsheffing, de nodige aandacht om uiteindelijk per 2026 enkele significante wijzigingen te ondergaan. Deze veranderingen hebben invloed op de manier waarop spaarders en beleggers worden belast op hun vermogen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste plannen voor de wijzigingen in de Box 3-belasting en de mogelijke gevolgen voor belastingbetalers.
OC verhuurt bedrijfsruimte na aankoop
Geplaatst op: 31 juli 2023
De voormalige ruimte van Partspoint aan de Koldingweg in Groningen welke onlangs door OC Bedrijfsmakelaars is aangekocht voor een opdrachtgever is inmiddels ook verhuurd. De ruimte is gehuurd door Klimaatgroep Holland die de ruimte uitstekend kan combineren met de bestaande vestiging aan de Odenseweg. Klimaatgroep Holland voorziet scholen, retail, kantoren, zalen en industrie van een gezond, energiezuinig en aangenaam binnenklimaat.
OC verhuurt voormalige vestiging ING Haren aan The Gym
Geplaatst op: 1 juni 2023
De heren van The Gym waren tot voor kort nog gevestigd in de voormalige vestiging van de ABN Amro aan de Rijksstraatweg, maar hebben onlangs hun intrek genomen in de voormalige vestiging van de ING. Hier is een fikse verbouwing aan vooraf gegaan. Enkel het casco van het pand is behouden gebleven, de rest is allemaal opnieuw opgebouwd, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. The Gym is een lokaal concept van jonge gedreven ondernemers. Zij bieden reguliere fitness, groepslessen, personal training en bootcamps aan. Nu The Gym is vertrokken uit de vorige vestiging, zal daar binnenkort gestart worden met de verbouwing, waarbij een commerciële ruimte op de begane grond terugkomt. OC Bedrijfsmakelaars heeft verhuurder geadviseerd bij deze transactie.
OC adviseert Stadhuis Auto's bij aankoop nieuwe locatie!
Geplaatst op: 3 april 2023
OC Bedrijfsmakelaars heeft geadviseerd bij de aankoop van de nieuwe locatie van Stadhuis Auto's in Sappemeer.  Stadhuis Auto's is gespecialiseerd in de verkoop van hoog- en topsegment auto's. Het jonge amibitueze team maakte een geweldige groei door en waren uit hun jasje gegroeid op de voormalige locatie in Hoogezand.  De nieuwe locatie biedt veel meer ruimte, maar vroeg nog om de nodige aanpassingen. Na een intensieve verbouwing heeft het pand inmiddels ook de verfijnde uitstraling die past bij Stadhuis Auto's.  OC Bedrijfsmakelaars heeft Stadhuis Auto's gedurende het gehele traject geadviseerd bij de aankoop. Verkoper werd geadviseerd door NEXTFUND Vastgoedadviseurs.
Winschoterweg: nog enkele units beschikbaar!
Geplaatst op: 6 januari 2023
Zoals te zien is op de foto's vordert de bouw gestaag. De verwachte oplevering van de units zal medio februari zijn. Er zijn nog enkele units beschikbaar. Klik hier om de foto's te bekijken en direct een afspraak te maken.
Koldingweg 16 aangekocht
Geplaatst op: 1 januari 2023
Op de valreep van 2022 kochten wij het object Koldingweg 16 aan voor onze opdrachtgever. Dit mooie bedrijfspand van ca. 1.055 m² is gelegen op bedrijventerrein Driebond en derhalve goed bereikbaar vanaf de snelweg. Het object is zeer geschikt als bedrijfsruimte/showroom en vanaf heden beschikbaar voor verhuur. Klik hier om het pand te bekijken of neem direct contact op met ons kantoor voor een vrijblijvende bezichtiging.
Vismarkt 8 succesvol verkocht
Geplaatst op: 8 juli 2022
Het in 1870 gebouwde winkelwoonhuis deed aanvankelijk dienst als Barometerfabriek en werd de afgelopen halve eeuw ingevuld door Buitenkamp Mannenmode. De laatste ondernemer die onder deze vlag opereerde gaat na 16 jaar overhemden verkopen genieten van zijn pensioen en dat was reden voor eigenaar om het pand te verkopen. OC Bedrijfsmakelaars heeft verkoper begeleid in het discreet, deskundig en succesvol verkopen van het pand. De nieuwe eigenaar gaat een tweetal appartementen realiseren en behoudt een winkelruimte op de begane grond welke binnenkort te huur aangeboden wordt. Nieuwsgierig? Houd dan onze website in de gaten of bel/mail alvast met ons kantoor.
Nieuw in de verhuur: Herestraat 36
Geplaatst op: 2 juni 2022
Op absolute A1-stand mag OC Bedrijfsmakelaars dit mooie winkelpand te huur aanbieden. Het object is gelegen aan de drukke Herestraat, nabij diverse grote ketens zoals Chasin', Pull & Bear, Stradivarius, Gerry Weber, WE Fashion, Footlocker, The Sting, Superdry en Zara. Het totale oppervlakte is 320 m², waarvan 122 m² v.v.o. Het pand is te aanvaarden per 1 februari 2023. Meer informatie vindt u via de link.
Hoogste punt bouw Egersundweg Kielerbocht bereikt
Geplaatst op: 29 april 2022
Onlangs is het hoogste punt bereikt van het project met bedrijfsruimte en kantoorruimte op de hoek van de Kieler Bocht en de Egersundweg.  De bouw verloopt voortvarend en de verwachting van ontwikkelaar Krikke Realisatie is om voor de bouwvak water- en winddicht te zijn. Het gebouw krijgt steeds meer uitstraling nu ook is begonnen met het kenmerkende metselwerk en de gevelplaten. Thans is nog beschikbaar voor verhuur een 1.679 m² aan kantoor- en bedrijfsruimte. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor of klik op de link om de uitgebreide presentatie te bekijken.
Overduin & Casander wordt OC Bedrijfsmakelaars
Geplaatst op: 1 maart 2022
Per 1 maart gaat Overduin & Casander Bedrijfsmakelaars verder als OC Bedrijfsmakelaars. OC blijft een mooie verwijziging naar de oprichters Theo Overduin en Paul Casander maar vanaf heden niet meer voluit geschreven. De wijziging naar OC Bedrijfsmakelaars betekent dat wij een nieuw logo krijgen, die ook terug te zien zal zijn op onze posters. Daarnaast wordt ons webadres gewijzigd naar www.ocbedrijfsmakelaars.nl en ook onze e-mailadressen wijzigen naar @ocbedrijfsmakelaars.nl. Uiteraard blijven wij gewoon bereikbaar op het telefoonnummer 050 311 6666.
Nieuw in de verhuur: Ettenstraat 1
Geplaatst op: 6 januari 2022
Aan de Ettenstraat in Beilen mag Overduin en Casander Bedrijfsmakelaars dit mooie kantoorpand aanbieden. Het betreft een ruimte van 242 m² onderverdeeld in diverse vertrekken. Het geheel is terug te brengen naar een grote open ruimte wat het ook zeer geschikt maakt als winkelruimte. Het object is goed bereikbaar vanaf de A28 en het NS station Beilen is vlakbij. Parkeren kan op de vier bijbehorende parkeerplaatsen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor via 050 311 6666. 
O&C wenst u fijne feestdagen!
Geplaatst op: 24 december 2021
Overduin & Casander Bedrijfsmakelaars wenst u fijne feestdagen en een succesvol 2022. Tussen kerst en nieuwjaar is ons kantoor maandag tot en met vrijdag geopend en uiteraard staan we in het nieuwe jaar vanaf 3 januari ook weer voor u klaar. 
Nieuw in de verhuur: Raadhuisplein 11 B
Geplaatst op: 19 november 2021
Aan het Raadhuisplein in Haren, in de nabijheid van diverse winkels zoals Bruna, Hema en bakker Haafs, biedt Overduin & Casander dit mooie winkelpand aan. Het betreft ca. 100 m2 met veel lichtinval door de grote raampartijen aan de voor- en zijkant van het pand. Voor meer informatie of het aanvragen van een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor of onze website raadplegen via Raadhuisplein 11 B. 
Verhuurd: Vechtstraat 68
Geplaatst op: 15 november 2021
De bedrijfsruimte aan de Vechtstraat 68 te Groningen is verhuurd aan Taco Mundo. De eerste en enige landelijke bezorger van Mexicaanse gerechten voorziet Groningen al sinds jaar en dag van onder meer burritos en nachos vanuit de Nieuwe Ebbingestraat. Om de zuidzijde van de stad goed te kunnen bedienen heeft deze franchisenemer nu een tweede vestiging geopend op deze strategische locatie. Wij wensen Taco Mundo heel veel succes met de nieuwe vestiging!
Verhuur winkel- en kantoorruimte in de lift
Geplaatst op: 28 oktober 2021
In het derde kwartaal van 2021 is de verhuur van kantoor- en winkelruimte sterk toegenomen volgens de nieuwste cijfers van NVM business. De opname van winkelruimte groeide met 21% en kantoorruimtes zelfs met 27% ten opzichte van het vorige kwartaal. De opnamecijfers van bedrijfsruimtes laten juist een daling zien ten opzichte van vorig kwartaal. Dit komt door het grote tekort aan bedrijfsruimte. Wij van Overduin en Casander Bedrijfsmakelaars merken dit tekort dagelijks in de praktijk en zijn daarom op zoek naar nieuwe bedrijfspanden. Wilt u de mogelijkheden ontdekken van het verhuren of verkopen van uw object? Kijk dan eens op onze pagina Vrijblijvend Advies voor meer informatie over onze dienstverlening.  Bron: NVM
Aanbod nu ook zichtbaar op de kaart
Geplaatst op: 21 oktober 2021
Vanaf heden is het via onze website mogelijk om direct via de kaart te zoeken in ons aanbod. Daarnaast is het nu ook mogelijk om ieder object onder het kopje 'kaart en buurt' te bekijken op Google Maps en Streetview. Klik hier om direct naar ons aanbod te gaan en te zoeken via de kaart. 
Nieuw in de verhuur: Oosterstraat 35
Geplaatst op: 15 oktober 2021
In de gewilde Oosterstraat te Groningen mag Overduin en Casander Bedrijfsmakelaars een prachtig winkelpand aanbieden. Tevens zeer geschikt voor daghoreca of kantoorfunctie. Het betreft een totaaloppervlakte van ca. 126 m² verdeeld over twee verdiepingen, op de begane grond 73 m² met veel lichtinval van zowel de voor- als achterzijde en voorzien van een hoogwaardige HACCP gekeurde PVC vloer. Daarnaast beschikt het pand over een verwarmde kelder van ca. 53 m². Wij laten het u graag zien. Voor het maken van een afspraak of meer informatie verwijzen wij u graag door naar Oosterstraat 35.