Terug naar de resultaten
Te koop
Langwarderdyk 4 in Sint Nicolaasga 8521 NE

Langwarderdyk 4

8521 NE Sint Nicolaasga
Vraagprijs € 3.500.000,- k.k.
(050) 311 66 66

Kenmerken

Soort Object Leisure
Lees meer

Omschrijving

Het landgoed Eysinga-State ligt in de fraaie bosrijke omgeving van Sint Nicolaasga, vlakbij het watersportplaatsje Langweer, en is door middel van de zogenaamde Houtvaart verbonden met de Langweerderwielen. De basis voor het landgoed werd tegen het eind van de 18e eeuw gelegd, toen ene Jonkheer...
Lees meer

Omschrijving

Het landgoed Eysinga-State ligt in de fraaie bosrijke omgeving van Sint Nicolaasga, vlakbij het watersportplaatsje Langweer, en is door middel van de zogenaamde Houtvaart verbonden met de Langweerderwielen. De basis voor het landgoed werd tegen het eind van de 18e eeuw gelegd, toen ene Jonkheer Vegilin van Claerbergen, een voorvader van de huidige eigenaar, de moerassige gronden om Sint Nicolaasga ontgon en daar de naar hem genoemde Vegilinsbossen aanlegde.

In de beginjaren ‘60 werd op het landgoed de basis gelegd voor het bungalowpark en de huidige camping, welke genoemd werd naar de voormalige boerderij “Blaauw”, welke vrij van pacht kwam en waaromheen in eerste instantie de camping werd aangelegd.
Begin jaren ’90 werd met de aanleg van het bungalowpark Landgoed Eysinga-State begonnen.

De om de voormalige boerderij gelegen gronden beslaan ruim 13 hectare waarop de camping is gelegen en een deel van de vakantiewoningen. Ook is er een grote zwemvijver met zandstrand, waar omheen gekampeerd kan worden en zijn er twee havens met totaal ca. 80 ligplaatsen, en een boothelling.

De vraagprijs bedraagt: € 3.500.000,- als waarde voor de onroerende en roerende zaken. Zegge: DRIE MILJOEN VIJFHONDERDDUIZEND EURO. Het betreft hierbij de overname middels aandelenoverdracht van de vennootschappen Wâld en Wetterwille en Landgoed Eysinga-State.

De B.V. Wâld en Wetterwille is de eigenaar van bungalowpark Landgoed Eysinga-State en Camping Blaauw. De twee parken worden door de B.V. Landgoed Eysinga-State geëxploiteerd.
Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, en bij gebrek aan opvolging, heeft de huidige eigenaar besloten om B.V. Wâld en Wetterwille en B.V. Landgoed Eysinga-State te verkopen.

Beknopte omschrijving van het bedrijf:
De camping met aangrenzend villapark en bungalowpark zijn gelegen in een prachtige omgeving omringd door veel water en groen. Het is een unieke omgeving voor natuurliefhebbers en watersporters. Enerzijds wordt via camping Blaauw kampeerders vele mogelijkheden tot recreatie geboden anderzijds zijn er veel recreanten die gebruik maken van de villa's en bungalows die Landgoed Eysinga-State rijk is. Het bedrijf is het gehele jaar geopend.

Camping Blaauw is een moderne camping dat beschikt over vele faciliteiten. Zo heeft iedere campingplaats de beschikking over eigen elektra-aansluitingen en hebben veel plaatsen ook wateraansluitingen. De jaarplaatsen beschikken tevens over een eigen rioolaansluiting. De camping biedt onder andere de volgende faciliteiten aan haar bezoekers; moderne toiletgebouwen, havenplaatsen, receptie, wasserette en een goede horecagelegenheid.

B.V. Landgoed Eysinga-State exploiteert het volgende:
Camping:
- 75 jaarplaatsen
- 25 seizoensplaatsen
- 100 passantenplaatsen
- 9 trekkershutten
- 6 safaritenten
Landgoed Eysinga:
- Verhuurbemiddeling ca. 40 recreatiewoningen van derden en 9 eigen woningen
- Service en onderhoud particuliere eigenaren van 100 bungalows en 18 chalets, tegen betaling.

B.V. Wâld en Wetterwille heeft het onroerend goed in eigendom, wat nader te specificeren is in de volgende zaken:
- ca. 100 jaar -/ seizoensplaatsen voor de camping
- ca. 100 passantenplaatsen voor de camping
- ca. 79 havenplekken
- 6 safaritenten
- 2 moderne toiletgebouwen
- 1 toiletunit op het natuurkampeerterrein
- 1 toiletunit nabij trekkershutten
- 9 trekkershutten
- 14 houten chalets
- 7 vakantiewoningen type landhuizen
- 1 vakantiewoning type Expatria
- 10 bebouwde en verhuurde kavels
- Blaauwpleats, restaurant en café (verhuurd aan derden)
- Beheerderswoning, Langwarderdyk 4
- Receptie
- Werkplaats en loodsen (naast receptie)
- Woning Langwarderdyk 6a (langdurig verhuurd)
- Wasserette (naast Blaauwpleats)

Bestemmingsplan:
Het object heeft een recreatie bestemming. Tevens zijn er in het onlangs goedgekeurde bestemmingsplan uitbreidingsmogelijkheden voor de volgende uitbreidingen:
- 42 luxe recreatiewoningen op naastgelegen terrein van derden
- de aanwezige stacaravans en chalets mogen worden vervangen door 150 vakantieaccommodaties met een vloeroppervlakte à 70 m²
- 8 duurzame vakantiehuizen
De verhuur en exploitatie zullen via Landgoed Eysinga-State verlopen waardoor de opbrengst door servicekosten, verhuurbemiddeling en onderhoud. De planvorming hieromtrent is nog gaande.

Voorbehouden:
Deze vrijblijvende informatie mag niet worden beschouwd als aanbieding of offerte. Deze informatie wordt verstrekt onder het voorbehoud van goedkeuring door de verkoper. Alle gegevens zijn met goede zorg samengesteld, voor de juistheid kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 3.500.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Soort Object Leisure Perceeloppervlakte 132170 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Leisure
Type
Bungalowpark
Voorzieningen
Horeca aanwezig
Ter overname
Ja
↳ Personeel
Ja

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.